Welke schadevoertuigen herstellen wij?

Wanneer er gesproken wordt over schadevoertuigen, dan kan het eigenlijk over de meest uiteenlopende soorten voertuigen gaan. Zo zijn er verschillende soorten schadeautos, zoals personenauto’s, vrachtauto’s en bestelauto’s. Het kan natuurlijk ook gaan om vaartuigen en landbouwvoertuigen, om aanhangwagens, campers en caravans of bijvoorbeeld om scooters, brommers en motoren. In verreweg de meeste gevallen gaat het toch om personenauto’s met schade. Van alle meldingen over schade aan voertuigen die worden doorgegeven aan verzekeraars gaat het in vier van de vijf gevallen om een personenauto.

 

Wij herstellen diverse schadevoertuigen

Je kunt bij ons terecht voor het herstellen van schade aan diverse voertuigen. Natuurlijk staan wij voor je klaar wanneer je een schadeauto hebt. Wij hebben een ruime ervaring in schade herstellen aan personenauto’s, waardoor wij je een uitstekend eindresultaat kunnen garanderen. Ditzelfde geldt in het geval van een schademotor. Ook dan kun je bij ons aankloppen voor onze herstelservice. Wij kunnen de meest uiteenlopende schades herstellen, van een camper met schade tot een vrachtwagen met schade. Ook bij ons geldt wel dat het in verreweg de meeste gevallen gaat om het herstellen van schadeautos.

 

Eindeloos veel soorten schade

Veel mensen denken dat schade eigenlijk altijd betekent dat je een deuk hebt of een ster in de ruit. Natuurlijk is dit schade, maar er zijn eindeloos veel soorten schade. Je kunt denken aan onder meer dorpelschade, stoeprandschade, deuk- en blikschade, stormschade, interieurschade, steenslagschade, koplampschade, spiegelschade, hagelschade, ruitschade, lakschade, bumperschade en krasschade. Dan hebben we ook nog andere soorten schade die niet direct door een ongeluk(je) hoeven te worden veroorzaakt. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan roestvorming, dat ook onder schade valt.

 

Wat kost schadeherstel?

Het is zo niet te zeggen wat schadeherstel precies kost. Op de eerste plaats heeft dit te maken met het soort schade. Gaat het om ernstige schade of is de schade relatief beperkt, zoals een kras of een klein deukje? De mate van de schade heeft natuurlijk grote invloed op de kosten van het schadeherstel. Wanneer er officieel wordt gesproken van schadeautos, dan betekent dit dat er een schade bestaat die meer kost dan 1.500 euro. Toch wordt er door de meeste mensen direct van een schadeauto gesproken als er een relatief kleine schade bestaat. De kosten van het laten herstellen van een auto of motor met schade, een camper met schade of bijvoorbeeld een vrachtwagen met schade kunnen natuurlijk wel altijd van tevoren worden bepaald, zodat je precies weet waar je rekening mee moet houden.

 

Is het schadeherstel nog de moeite waard?

Wij kunnen schade herstellen, ongeacht hoe groot de schade is. Wel is het voor jou zelf belangrijk om te bepalen of het nog de moeite waard is om de schade te laten herstellen door ons. Als de kosten voor schadeherstel hoger liggen dan de dagwaarde van de auto, dan spreken we over een sloopauto. Toch betekent dit niet dat je de auto ook daadwerkelijk naar de sloop moet brengen. Het gebeurt vaker dat dit soort schadeautos toch nog worden hersteld, bijvoorbeeld omdat de emotionele waarde hoog ligt. Dit is natuurlijk iets dat je zelf moet beslissen.