Voordelig schadeauto aanschaffen – Bekijk de voordelen

Een auto met schade kan nog heel goed worden gekocht, zeker omdat een schadeauto een stuk goedkoper is dan een auto die nog in perfecte staat is. Natuurlijk is het niet altijd verstandig om een auto met schade te kopen. Zo is het wel belangrijk om te kijken naar de waarde van de schadeauto, naar de herstelkosten van de schadeauto en de herstelmogelijkheden. Wanneer de herstelkosten hoger liggen dan de waarde van de schadeauto, dan spreken we over een sloopauto en is het niet verstandig deze te kopen. In andere gevallen brengt het kopen van een auto met schade toch wel voordelen met zich mee.

 

Wanneer is een auto met schade officieel een schadeauto?

Schade is er in veel verschillende vormen. Een krasje is al een schade, maar dit betekent niet dat er direct wordt gesproken over een schadeauto. Officieel spreken we van een schadeauto wanneer de herstelkosten van de schadeauto boven de 1.500 euro liggen. Wat ook heel belangrijk is, en wat veel mensen toch niet weten, is dat een auto met schade boven dit bedrag altijd een schadeauto blijft, ook wanneer de schade wordt hersteld. Ook als er niets te zien is van de schade is het dus nog steeds een schadeauto.

 

De belangrijkste voordelen van een schadeauto kopen

Een schadeauto kopen heeft als grootste voordeel dat de auto een stuk voordeliger in aanschaf is. Zeker voor mensen die zelf graag aan auto’s knutselen zijn goedkope auto’s met schade ideaal. Onthoud wel dat het alleen de moeite waard is om een goedkope schadeauto te kopen wanneer je zelf echt goed weet hoe je de schade kan verhelpen en wanneer je ook zelf de mogelijkheid hebt om goedkoop aan de benodigde onderdelen te komen. Dit vergeten veel mensen, waardoor de auto uiteindelijk alsnog veel meer gekost heeft dan dat de auto nog waard is.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Wil je een schadeauto kopen waarvan de schade wel al verholpen is? Dan is het belangrijk om goed te controleren dat wel echt alle schade is gerepareerd om te voorkomen dat je toch nog voor problemen komt te staan. Controleer daarom ook op schade die niet direct zichtbaar is. Controleer ook altijd de prijs van tweedehands auto’s van hetzelfde merk en model en uit hetzelfde bouwjaar, maar dan zonder schade. Zit hier voldoende verschil in om daadwerkelijk voor een schadeauto te kiezen, of kan je evengoed een schadevrije tweedehands kopen? Tot slot, controleer altijd of de auto nog wel Apk-goedgekeurd wordt en laat de schade taxeren wanneer deze nog niet is gerepareerd.