Replica onderdelen bestellen? Hoe is de kwaliteit?

Een auto repareren met replica onderdelen is vaak heel goed mogelijk. Van een groot deel van de originele onderdelen zijn ook replica auto onderdelen te vinden. Replica onderdelen gebruiken bij de reparatie van een auto levert voordelen op en het grootste voordeel ligt natuurlijk wel op het financiële gebied. Deze onderdelen zijn namelijk aanzienlijk voordeliger dan originele onderdelen. Toch zijn er ook wel nadelen te noemen.

 

De kwaliteit van replica auto onderdelen

Als je replica onderdelen wilt gebruiken voor de reparatie van je voertuig, of je wilt door een garage replica auto onderdelen laten gebruiken, dan moet je er wel rekening mee houden dat de onderdelen in veel gevallen van een wat lagere kwaliteit zijn. Het is zeker niet zo dat de kwaliteit ronduit slecht is, maar de authentieke onderdelen zijn kwalitatief toch wat beter. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de levensduur van het betreffende onderdeel. Replica auto onderdelen gaan gemiddeld iets minder lang mee. Daarnaast is het ook vaak zo dat je een minder lange garantie krijgt wanneer je de auto laat repareren met replica onderdelen. Replica auto onderdelen hebben in de meeste gevallen namelijk een kortere fabrieksgarantie dan originele auto onderdelen.

 

Waar komen replica auto onderdelen vandaan?

Over de hele wereld worden replica auto onderdelen gemaakt, maar het grootste deel van deze namaak onderdelen voor auto’s is toch afkomstig uit Aziatische landen. Hierbij valt te denken aan Japan, Taiwan, China, Vietnam, Mongolië, Noord-Korea en Zuid-Korea. Japanse replica auto onderdelen worden het best gewaardeerd.